Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Dakkapel-info.nl

Zolder renoveren

Vaak is de zolder van je woning niet meer dan een ruimte die handig is voor de opslag van allerlei spullen. Ben je op zoek naar meer ruimte in je huis dan is de zolder echter in meerdere opzichten handig. Je zolder renoveren en herinrichten is helemaal zo’n gek idee nog niet. Van een ruime slaapkamer tot een comfortabele werkkamer of een trendy loungekamer, veel is mogelijk.

 

Probeer de authenticiteit te bewaren

Nieuwbouwwoningen hebben doorgaans geen zichtbare draagconstructies. Woon je in een wat oudere woning waarbij de basisconstructie op zolder zichtbaar is, zorg er dan voor dat je deze bewaart bij het renoveren van de zolder. Je kunt de wanden en het dak immers prima isoleren waarbij de oude draagbalken zichtbaar blijven. Het is ook mogelijk om via de buitenzijde isolatie aan te brengen. Hierdoor blijft de originele sfeer van de zolder ruimte bewaard en stijgt de waarde van je woning door de isolatie werkzaamheden die je hebt toegepast.

 

zolder renoveren

 

Let bij het zolderen renoveren op de vloer

Niet alle, oudere, woningen hebben een zoldervloer met een grote draagkracht. Als je de zolder gaat renoveren en een nieuwe woonbestemming wilt geven dan is het belangrijk dat de basisconstructie stabiel blijft. Het kan daarvoor noodzakelijk zijn om een nieuwe draagvloer te laten leggen. Je kunt dit navragen bij bouwkundig specialisten en adviseurs. Zeker als je de zolder wilt inrichten met zwaardere meubelstukken dan is de kracht van de draagvloer van belang. Terwijl je dit onderzoekt kun je er gelijk voor kiezen om vloerisolatie aan te laten leggen. Hierdoor blijft warmte beter behouden en wordt geluid beter gedempt. Bovendien bespaar je op de stookkosten van je woning.

 

Geef je zolder een grotere mate van lichtinval

De zolder is vaak de ruimte in huis waar het minste licht naar binnen komt. Wil je zolder op meer frequente basis gebruiken dan kun je bij de renovatie gelijk nadenken over het laten plaatsen van een dakkapel. Hiermee wordt de oppervlakte niet alleen groter, je kamer krijgt ook gelijk natuurlijk daglicht, wat de leefomgeving verbeterd.

 

Offertes voor een dakkapel ontvangen?

Kies voor een erkende plaatser en verzeker jezelf van een kwalitatief eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende plaatsers