Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Dakkapel-info.nl

Keurmerken

Tegenwoordig bestaan er legio keurmerken die de kwaliteit van materialen en dakspecialisten waarborgen. Ook als je een nieuwe dakkapel wilt aanschaffen zijn er keurmerken waar je rekening mee kunt houden.

 

Keurmerken die aan de dakkapel specialist verbonden zijn

Wil je er zeker van zijn dat je de plaatsing van je dakkapel uitbesteed aan een betrouwbare specialist dan kun je letten op de aanwezigheid van keurmerken BouwGarant en KOMO.

• BouwGarant, dit is in Nederland het grootste keurmerk dat in de bouwbranche aanwezig is. Aangesloten bedrijven worden met enige regelmaat gecontroleerd en om een keurmerk te mogen voeren voldoen aan diverse eisen. Hierbij kun je denken aan eisen op vlakken als betrouwbaarheid, service, kennis en kwaliteit. Om een BouwGarant keurmerk te voeren beschikken de aangesloten bedrijven over een vakdiploma.
• KOMO, is een kwaliteitsmerk in de bouw. Het garandeert onder meer de kwaliteit van de gebruikte materialen en producten. Dakkapellen die worden geplaatst met het KOMO keurmerk voldoen bovendien aan de kwaliteitseisen van het zogenaamde bouwbesluit

 

keurmerken dakkapel

 

Keurmerken kunststof dakkapellen en kozijnen

Steeds vaker wordt er gekozen voor een kunststof dakkapel. De hoge isolatiewaarde speelt hierbij zeker een rol. Kijk altijd of de dakspecialist die instaat voor de levering van je dakkapel is aangesloten bij de VKG, Vereniging Kunststof Gevelindustrie. Je bent dan zeker van goede verkoop- en leveringsvoorwaarden die gelden voor zowel de productie, montage en afwerking van onder meer de kozijnen.

 

Specifieke keurmerken voor duurzaam hout

Als je besluit om voor een houten dakkapel te kiezen kun je te maken krijgen met drie verschillende keurmerken.

• KVT, Kwaliteitsvoorschriften timmerwerk, deze schrijven uiteenlopende kwaliteitseisen voor aan onder meer houten kozijnen
• FSC-keurmerk, Milieuvriendelijk hout dat op verantwoorde wijze is verkregen.
• Keurhout, een keurmerk voor legaal en duurzaam geproduceerd hout. Hout voldoet hierbij minimaal aan de eisen zoals die door de Nederlandse overheid zijn gesteld.

 

Keurmerken voor aluminium en metaal

Mocht je een aluminium dakkapel willen aanschaffen let dan altijd op of de dakspecialist is aangesloten bij de VMRG, Vereniging Metalen Ramen en Gevelbranche. Bedrijven die bij deze brancheorganisatie zijn aangesloten voldoen aan eisen op het gebied van betrouwbaarheid, kwaliteit en deskundigheid.

 

Offertes voor een dakkapel ontvangen?

Kies voor een erkende plaatser en verzeker jezelf van een kwalitatief eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende plaatsers