Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Dakkapel-info.nl

Dakbedekking

Dakbedekking is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij de aanschaf van een nieuwe dakkapel. Toch is de juiste soort dakbedekking van groot belang voor een optimaal waterdichte dakkapel. Een overzicht van materialen dakbedekking die geschikt zijn voor een dakkapel.

 

Dakbedekking voor verschillende daken

De meeste dakkapellen wordt geleverd met een plat of schuin dak. Hiervoor zijn verschillende soorten dakbedekking beschikbaar. Zo heb je met een plat dak de mogelijkheid om te kiezen voor EPDM, PVC, Polyester of Bitumen. Bitumen of dakleer is tegenwoordig bijzonder weersbestendig en kent een lange levensduur van ruim 25 jaar. Dit maakt dat bitumen tot de meest gebruikte soort dakbedekking voor en plat dak behoort. Het is een betaalbaar product dat redelijk eenvoudig en snel te monteren is. Een schuin dak daarentegen kan worden bedekt met dakpannen, dakleien, riet en zink.

 

Welke afwerking kies je voor je dakkapel?

Uiteraard betreft dakbedekking niet alleen de keuze voor het afdekkende materiaal, je moet ook een keuze maken voor de afwerking van de randen. Hiervoor wordt veelal gebruik gemaakt van een zogenaamde daktrim. Deze daktrim is in vele kleuren beschikbaar en doorgaans ook in de uitstraling die zowel bij je huis als de dakkapel past.

 

Dakbedekking zelf leggen of laten leggen?

Beschik je over twee rechter handen dan kun je de dakbedekking eventueel zelf leggen. Het is belangrijk dat je zorgt voor een waterdichte afwerking zodat je mogelijke waterschade voorkomt. Je kunt daarom ook gebruik maken van de diensten van een professionele dakspecialist. Deze werkt dagelijks met dakbedekking en weet alle aandachtspunten te vinden. Het kost je misschien een beetje extra, maar kan op termijn een hoop onvoorziene kosten voorkomen.

Meer weten over dakbedekkingen? Ga dan naar DakdekkerWijzer.nl.

 

Offertes voor een dakkapel ontvangen?

Kies voor een erkende plaatser en verzeker jezelf van een kwalitatief eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende plaatsers