Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Dakkapel-info.nl

Hoe kies je een dakkapelbedrijf?

Eén van de belangrijkste keuzes wanneer je gaat plannen voor een dakkapel is het bedrijf dat de werkzaamheden voor je gaat uitvoeren. Deze bepalen de prijs, de kwaliteit en het uiterlijk van je dakkapel en dit zijn geen kleine factoren. Het verrichten van goed marktonderzoek is een vereiste en dit doe je door minstens 3 offertes op te vragen bij verschillende leveranciers. De volgende criteria kun je gebruiken bij het vergelijken van deze offertes en bij het kiezen van het juiste dakkapelbedrijf.

 

1) Prijs

Voor veel mensen is de prijs van de dakkapel een belangrijk criterium voor het kiezen van een leverancier. Dakkapellen zijn niet goedkoop en dat komt omdat het plaatsen ervan een flinke verbouwing met zich meebrengt. Als prijs voor jou belangrijk is, zorg er dan wel voor dat je ook de kwaliteit van de dakkapel hierin mee laat wegen. De goedkoopste optie is namelijk ook als je een strak budget hebt niet altijd de beste optie, omdat je dan toch vaak moet inleveren op de levensduur, de kwaliteit van de materialen, op de garantieregeling of op de service die je ontvangt. Wij adviseren daarom om de prijs mee te laten wegen, maar deze te combineren met de onderstaande criteria en je niet alleen blind te staren op de financiën.

 

2) Kwaliteit

Helaas zijn er altijd bedrijven op de markt die je een product leveren dat niet voldoet aan bepaalde kwaliteitseisen. Hier krijg je op een later tijdstip last van, als de dakkapel vroegtijdig gebreken gaat vertonen. Kwaliteit kun je gelukkig wel toetsen en dat doe je door te kijken naar keurmerken en door het lezen van klantenrecensies. De belangrijkste keurmerken in de bouw zijn het KOMO-keurmerk en het BouwGarant-keurmerk. Voor kunststof dakkapellen kun je zoeken naar het VKG-keurmerk en bij houten exemplaren is het FSC-keurmerk of het Keurhout-keurmerk van belang. Wat betreft het dakkapellenbedrijf zoek je naar een lidmaatschap van een vakvereniging, omdat je dit een goede garantieregeling garandeert en je toegang krijgt tot een onafhankelijke geschillencommissie.

 

3) Service

Wanneer je een dakkapellenleverancier kiest kan voor jou de diensten die je van hen ontvangt belangrijk zijn. Wat doen ze voor de prijs die ze aanbieden en hoe ver gaan ze om jou tevreden te stellen? Kun je bij hen terecht voor bijvoorbeeld een onderhoudscontract, accessoires voor je dakkapel en een inmeetservice? Sommige dakkapelleveranciers nemen je werkelijk alles uit handen, maar daar betaal je dan vaak ook meer voor.

 

4) Garantieregeling

Levert een bedrijf kwalitatieve dakkapellen dan zullen ze niet schromen je een goede garantieregeling aan te bieden. De beste garantieregelingen krijg je meestal bij erkende leveranciers. Aan de garantieregeling kun je aflezen hoe zelfverzekerd een bedrijf is over haar eigen producten. Voor dakkapellen kun je rekenen op een garantie van minstens 10 tot 15 jaar over de materialen, de kozijnen, de constructie en de dakbedekking. Afzonderlijke regelingen ontvang je over de beglazing, het hang- en sluitwerk en de extra opties. Lees de garantieregeling daarom goed door en wees er zeker van dat jij bij problemen aan je dakkapel in de juiste gevallen niet zelf de kosten hoeft te dragen.

 

Offertes voor een dakkapel ontvangen?

Kies voor een erkende plaatser en verzeker jezelf van een kwalitatief eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende plaatsers