Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Dakkapel-info.nl

Berekenen maat dakkapel

Dakkapellen kunnen geheel op wens en maat gemaakt worden bij diverse dakspecialisten. Het is belangrijk dat de dakkapel past bij je woning en in overeenstemming is met je eigen smaak. Uiteraard zijn er bouw regels van toepassing die onder meer betrekking hebben op de grootte van de dakkapel dit in verhouding met de afmetingen van het dak. Het berekenen maat dakkapel is een precies werkje dat je het beste door een dakspecialist laat doen.

 

Hoe berekenen maat dakkapel?

De breedte van de dakkapel wordt door een aantal omgevingsfactoren bepaald. Het is belangrijk om hier in het berekenen maat dakkapel rekening mee te houden:

• De totale breedte van het dak
• Het budget dat je beschikbaar hebt voor je dakkapel
• De eventuele functie die de zolderruimte krijgt

 

Gebruik maken van standaardmaten

Het is echter ook prima mogelijk om gebruik te maken van dakkapellen die in een standaardmaat geleverd worden. Dakspecialisten hebben standaardmaten van 2 meter, 2,5 meter en 3 meter die het meest voorkomen. Daarnaast zijn er bredere maten tot 7 meter als standaard beschikbaar. Waar je bij het bepalen van de maat rekening mee houdt is dat hoe breder de dakkapel is hoe hoger de prijs zal zijn. Uiteraard is de breedte ook bepalend voor het aantal kozijnen en ramen dat je nodig hebt. Ramen kunnen zowel vast, draai of draai-kiep ramen zijn.

 

Standaardmaten en diverse materialen

Een dakkapel die een standaard maat heeft kan in meerdere uitvoeringen geleverd worden. Kunststof is onderhoudsvrij, duurzaam en heeft een lange levensduur. Het is in aanschaf wel iets duurder dan een dakkapel die vervaardigd is uit hout. Hout daarentegen moet jaarlijks geschilderd worden en is eerder aan weersomstandigheden onderhavig dan kunststof. Op het moment dat je een dakspecialist laat komen voor het berekenen maat dakkapel kun je ook gelijk informeren naar de diverse voor- en nadelen van materialen.

 

Offertes voor een dakkapel ontvangen?

Kies voor een erkende plaatser en verzeker jezelf van een kwalitatief eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende plaatsers