Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Dakkapel-info.nl

Veelgestelde vragen

Ben jij geïnteresseerd in het plaatsen van een dakkapel? Dan heb je vast een boel vragen. Beneden vind je een overzicht van de meest gestelde vragen over dakkapellen.

 

> Heb ik een vergunning nodig?

In veel gevallen heb je een vergunning nodig als je een dakkapel gaat plaatsen. Dit heeft te maken met de plaatsing, het model en de afmetingen van de dakkapel. Grenst deze bijvoorbeeld aan een openbaar gebied, dan is er bijna altijd een vergunning nodig. Ook als de dakkapel bepaalde afmetingen overschrijdt, een schuin dak heeft of doorzichtige zijkanten moet je een vergunning aanvragen. Ben je niet zeker? Spreek dan met je leverancier of aannemer. Ook bij je gemeente kun je de nodige informatie inwinnen wat betreft de regels in jouw specifieke woonplaats.

 

> Kan ik mijn dakkapel zelf plaatsen?

Je kunt flink geld besparen als je een dakkapel bouwpakket aanschaft of je dakkapel zelf ontwerpt en plaatst. Dit is echter niet een klus die veel mensen zelf ondernemen en hier zijn goede redenen voor. Het plaatsen van een dakkapel is specialistisch werk en fouten tijdens de werkzaamheden kunnen de sterkte van de dakconstructie op het spel zetten. Daarnaast moet je zorgen dat de dakkapel waterdicht is, sterk, de juiste isolatiewaarden laat zien en dat deze voorzien is van een goede afwatering. Dit zijn werkzaamheden die je misschien beter aan een specialist overlaat. Maken deze dan een fout, dan heb je altijd je garantieregeling nog om op terug te vallen.

 

> Heeft een dakkapel onderhoud nodig?

Het antwoord op deze vraag is ja. Elke dakkapel heeft onderhoud nodig, maar sommige dakkapellen hebben meer onderhoud nodig dan anderen. Is jouw dakkapel gemaakt van hout? Dan moet je deze regelmatig verven beschermen tegen de weersomstandigheden, anders zal dit gaan rotten. Kunststof en aluminium hebben weinig onderhoud nodig, maar het is wel verstandig om deze twee keer per jaar even schoon te maken met een zacht sopje en doek. Hetzelfde geldt voor je kozijnen die je ook kunt smeren en afstellen indien nodig. Platte daken kun je het beste af en toe schoonmaken zodat het water goed weg kan lopen. En heeft jouw dakkapel een dakgoot, dan maak je deze schoon tegelijkertijd met de andere dakgoten van je woning.

 

> Kan ik mijn dakkapel zelf ontwerpen?

Als jij kiest voor een op maat gemaakte dakkapel dan kun je je wensen doorgeven aan het bedrijf die deze gaat maken. Samen zullen jullie dan een ontwerp bedenken, want deze moet namelijk voldoen aan vele bouwkundige eisen. Deze eisen zijn vastgelegd in het Bouwbesluit en er is een grote kans dat jij deze niet kent. In principe is er veel mogelijk zolang je voldoet aan de voorwaarden wat betreft de isolatiewaarde, de veiligheid, de kwaliteit, de duurzaamheid en de constructie van de dakkapel. Op maat gemaakte dakkapellen kosten meer en hebben ook vaker een vergunning nodig dan prefab dakkapellen.

 

> Hoe lang duren de werkzaamheden?

De tijd die de werkzaamheden in beslag nemen is afhankelijk van het soort dakkapel dat je kiest. Een prefab exemplaar kan binnen een dag geleverd en geplaatst worden omdat deze van tevoren al is samengesteld. Een op maat gemaakte dakkapel wordt ter plekke gebouwd en dit kan zeker een week in beslag nemen. Vergeet nooit je buren te waarschuwen zodat ook deze zijn voorbereid op de mogelijke overlast.

 

Offertes voor een dakkapel ontvangen?

Kies voor een erkende plaatser en verzeker jezelf van een kwalitatief eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende plaatsers