Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Dakkapel-info.nl

Kosten kunststof dakkapel

Kunststof dakkapellen zijn in de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Dit komt voornamelijk door het onderhoudsvrije karakter van het kunststof. Los van een jaarlijkse wasbeurt vereist de dakkapel geen onderhoud, wat natuurlijk een hoop werk en geld scheelt. Daarnaast heeft een kunststof dakkapel een hoge isolatiewaarde waardoor je stookkosten ook omlaag gaan. Zo zijn er nog tal van voordelen die we kunnen noemen, maar wat zijn nu eigenlijk de kosten van een kunststof dakkapel? Wanneer je een dakkapel wilt laten plaatsen is een goede voorbereiding het halve werk. Een van die voorbereidingen is het uitzoeken van de kosten.

 

Wat zijn de kosten?

Als je een kunststof dakkapel van 1,5 meter hoog en 2,5 meter breed laat plaatsen dan zit je al gauw op een kostenplaatje van €3.750 euro. Wanneer je kiest voor een ander soort materiaal, bijvoorbeeld polyester, dan zit je op ongeveer €4.750 euro voor dezelfde afmetingen. Als je de exacte kosten wilt weten kun je het beste een specialist vragen hoe hij de dakkapel zou plaatsen en tegen welk tarief. Dit kun je doen door meerdere offertes op te vragen.

 

kosten kunststof dakkapel

 

De kosten van een kunststof dakkapel

Ben je op zoek naar een dakkapel die lang meegaat en die bovendien onderhoudsarm is? Dan is een kunststof dakkapel een prima optie. De aanschafkosten van dit soort dakkapellen ligt iets hoger dan een houten dakkapel maar daar staat tegenover dat je deze extra kosten vrij snel terugverdiend. Je hoeft immers niet jaarlijks te schilderen en door de hogere isolatiewaarde bespaar je op het energieverbruik van je woning.

 

Mogelijkheden en kosten kunststof dakkapel

Je kunt een kunststof dakkapel volledig naar eigen wens en idee laten ontwerpen, hierbij zijn er weinig beperkingen als het aankomt op afmeting of kleur. De constructie van een kunststof dakkapel kan op twee manieren worden uitgevoerd:

• Modellen die als 1 geheel worden gegoten (naadloos). Dit zijn de polyester dakkapellen.
• Standaard bouw die afgewerkt wordt met kunststof onderdelen. Deze vorm wordt het meest toegepast en de kosten kunststof dakkapel zijn bovendien betaalbaar.

 

Waar zijn de kosten kunststof dakkapel op gebaseerd?

De kosten voor een kunststof dakkapel zijn afhankelijk van onder meer de breedte, het soort kozijn en de extra opties die je graag geleverd en/of geplaatst wilt hebben. Kunststof dakkapellen zijn algemeen verkrijgbaar en als je zeker wilt weten dat je niet teveel betaald voor je nieuwe dakkapel dan is het belangrijk om offertes met elkaar te vergelijken. Vraag bij een aantal dakspecialisten offertes aan, die uiteraard op dezelfde gegevens zijn gebaseerd, en breng in kaart wat de mogelijkheden zijn. Let daarbij op de dakkapel en opties zelf, maar wellicht net zo belangrijk zijn de kosten die in rekening worden gebracht voor de plaatsing en het afvoeren van eventueel bouwafval. Als je de tijd neemt om op overzichtelijke wijze in beeld te brengen wat de kosten en mogelijkheden zijn voor je nieuwe kunststof dakkapel ben je achteraf tevreden over het eindresultaat en heb je lang plezier van je investering.

 

Huur je een groot of klein bedrijf in?

Wanneer je een specialist in de arm neemt dan weet je zeker dat de dakkapel vakkundig wordt ingemeten, geplaatst en afgewerkt. Voorafgaand aan dit proces wordt er natuurlijk even gesproken over de wensen en de kosten. Als je naar een groter bedrijf gaat dan kun je vaak in een showroom terecht om de mogelijkheden met eigen ogen te aanschouwen. Zo kun je je laten inspireren, maar heb je ook een duidelijker beeld van het uiteindelijke resultaat.

Er zitten altijd wat voor- en nadelen aan het inhuren van een groot of van een klein bedrijf. Waar je in elk geval op moet letten is het volgende:

  • Kijk goed naar de prijs, waar zit het verschil?
  • Garantie, wat zijn de voorwaarden en wat is het garantietermijn?
  • Tijdsplanning, hoe snel en wanneer kan de dakkapel worden geplaatst?

 

Benieuwd naar de prijzen?

Ben je benieuwd naar de prijzen van een dakkapel? En wil je in contact komen met leveranciers in jouw regio? Dan helpen wij je graag op weg en kun je met onze offerte service in contact komen met lokale leveranciers. Door het aanbod naast elkaar te leggen is het mogelijk om te besparen op de kosten. Vraag daarom vandaag nog meerdere dakkapel offertes aan.

 

Offertes voor een dakkapel ontvangen?

Kies voor een erkende plaatser en verzeker jezelf van een kwalitatief eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende plaatsers