Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Dakkapel-info.nl

Dakkapel Duitsland

Wanneer je van plan bent een dakkapel te laten plaatsen, dan kan je dit door een Nederlands bedrijf laten doen. Soms is het echter financieel beter om verder te kijken. In Duitsland zijn houten en kunststof dakkapellen goedkoper en als je met een strak budget te maken heeft kan dit verschil belangrijk zijn. Een dakkapel kan waarde aan je woning toevoegen en een zolderkamer leefbaar maken. Daarnaast creëer je hier extra ruimte mee. Maar is het kopen van een dakkapel in Duitsland echt goedkoper?

 

De transportkosten

Je kan in Duitsland een nieuwe dakkapel vinden voor een prijs die begint bij €3000. Ter vergelijking betaal je hier in Nederland ongeveer €300 meer voor. Dit betreft kleine houten dakkapellen. Wanneer je naar grotere exemplaren gaat kijken zal het verschil ook groter zijn. Waar je wel rekening mee moet houden zijn de transportkosten. Voordat je overgaat op de aankoop, is het dus belangrijk goed op een rijtje te zetten wat dit betekent voor jou en of de aanschaf van een dakkapel in Duitsland inclusief deze transportkosten daadwerkelijk goedkoper is.

 

Prefab of maatwerk?

In Duitsland is het mogelijk om een prefab dakkapel te kiezen of een die op maat is gemaakt. Dit is in Nederland hetzelfde. Het verschil is dat een prefab dakkapel in de fabriek al wordt samengesteld voordat hij op locatie arriveert. Hierdoor heb je minder keuze in het ontwerp, maar kan de dakkapel vaak binnen een dag worden opgebouwd en bespaar je aanzienlijk op de arbeidskosten. Als je een dakkapel in Duitsland koopt, kan dit dus een goede optie zijn, omdat de arbeiders dan niet meerdere dagen hoeven te blijven of op en neer hoeven te rijden.

 

Een Duitse dakkapel kopen?

Of het voordeliger is voor jou om een dakkapel in Duitsland te kopen, hangt af van je persoonlijke situatie en de transportkosten die de leverancier in rekening brengt. Je kan geld besparen door voor prefab te kiezen en door een plat dak te nemen. Een houten dakkapel is goedkoper, maar deze heeft ook meer onderhoud nodig. Alleen door alle mogelijkheden op een rijtje te zetten kan je uitvinden of je in Duitsland een goedkopere dakkapel kunt vinden.

 

Offertes voor een dakkapel ontvangen?

Kies voor een erkende plaatser en verzeker jezelf van een kwalitatief eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende plaatsers