Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Dakkapel-info.nl

Kunststof dakkapel

Het plaatsen van een dakkapel is vandaag de dag een populair item in Nederland. Met name het plaatsen van een kunststof dakkapel. Deze vereisen namelijk nauwelijks onderhoud, maar is het plaatsen van een dergelijke dakkapel wel iets voor jou? Het is in elk geval verstandig om, als je een dakkapel laat plaatsen, het een en ander voor te bereiden. Om de beste keuze te maken moet je op een aantal zaken letten:

  • Materiaal
  • Bouwwijze
  • Model

Als je eenmaal weet van welk materiaal, op welke manier en welk model je de dakkapel wilt plaatsen kun je overgaan tot het inschakelen van een specialist. Er zijn vele verschillende soorten dakkapellen. Ook zijn er verschillende materialen waarvan de modellen zijn gemaakt. Het is goed om te ontdekken wat er mogelijk is en wat de voor- en nadelen zijn.

 

Een weersbestendige kunststof dakkapel

Ben je op zoek naar een dakkapel van een hoogwaardige kwaliteit met bovendien een minimum aan onderhoud? Dan is een kunststof dakkapel een goede investering. Kunststof dakkapellen geven je woning gelijk een hogere isolatiewaarde en passen prima in het straatbeeld en bij het uiterlijk van je woning.

 

Waarom kies je voor een kunststof dakkapel?

Door te kiezen voor een kunststof dakkapel koop je een vrijwel onderhoudsarme mogelijkheid. Je reinigt de dakkapel alleen op momenten dat je zichtbaar vuil ziet aan de oppervlakte. Een keer per jaar kun je de dakkapel reinigen en het lood controleren. Daarnaast heeft een kunststof dakkapel een lange levensduur en is duurzaam in gebruik. Je hebt te maken met de eenmalige aanschafkosten en door de goede isolatie van de dakkapel bespaar je bovendien op de stookkosten van je woning. Kunststof is niet onderhavig aan rotting, splintervorming en/of scheuren. De meeste dakspecialisten werken met kunststof producten die het KOMO-keurmerk hebben, waarmee je zeker bent dat er met kwalitatief hoogwaardige producten wordt gewerkt.

 

kunststof dakkapel

 

Mooi in alle eenvoud

Als je een dakkapel van kunststof aanschaft dan kies je op dat moment de gewenste kleur. Ook kunststof is in een brede kleurstelling leverbaar met als groot voordeel dat je de kleur niet jaarlijks hoeft bij te schilderen. Het enige wat je doet is het materiaal jaarlijks schoonmaken en je geniet het hele jaar door van een goed ogende dakkapel.

 

Vergunningsplicht kunststof dakkapel

Niet iedere dakkapel heeft een bouwvergunning nodig om geplaatst te mogen worden. Deze regel is van toepassing voor dakkapellen van alle materialen. Het is niet relevant van welk materiaal je nieuwe dakkapel is vervaardigd, belangrijk zijn de afmetingen en het soort dak wat op de dakkapel ligt. Voordat je de werkzaamheden aanvangt is het aan te raden om navraag te doen bij de afdeling bouw- en woningtoezicht van de desbetreffende gemeente. Een kleine moeite die je achteraf soms onaangename verrassingen helpt voorkomen.

 

Wat kost een kunststof dakkapel?

Een gemiddelde dakkapel heeft een afmeting van 1.5 meter hoog en 2.5 meter breed. In de regel kost deze dakkapel €3.750 euro. Het is ook mogelijk om voor polyester te kiezen. Een soortgelijke dakkapel is dan ongeveer €1000 euro duurder. Het is natuurlijk het beste om een afspraak te maken met een adviseur om een goed beeld van de exacte kosten te krijgen. Je kunt beginnen door bij meerdere aanbieders een offerte op te vragen. Vervolgens kun je met de beste aanbieder (de beste offerte voor een kunststof dakkapel) een afspraak maken.

 

De voordelen van kunststof

De grootste voordelen van een kunststof dakkapel zijn toch wel het onderhoudsarme aspect. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een houten dakkapel hoef je niet iedere 5 tot 7 jaar de houten dakkapel te schilderen. Een kunststof dakkapel hoeft alleen geplaatst te worden en iedere paar jaar even goed schoongemaakt te worden. Schilderen of ander onderhoud is niet nodig. En dat is natuurlijk goed nieuws. Je bespaart jezelf veel tijd en ook nog eens veel kosten om niet het onderhoud te hoeven doen zoals bij een houten dakkapel. Een reden te meer om voor kunststof te kiezen. Ook biedt een kunststof dakkapel een uitstekende isolatie. Hierdoor bespaar je geld op de stookkosten en verdien je het eigenlijk beetje bij beetje weer terug.

 

Een goede isolerende werking?

Wanneer je gaat voor een kunststof dakkapel dan weet je zeker dat het materiaal goed isoleert. Het is een goede manier om warmte binnen de deur te houden. Deze warmteweerstand wordt ook wel in een Rc-waarde uitgedrukt. Wanneer je een dakkapel laat plaatsen dan zegt het Bouwbesluit dat de Rc-waarde minimaal 2,5 moet zijn. Als je bijvoorbeeld kiest voor een prefab dakkapel van polyester dan kun je een Rc-waarde halen tot wel 4,0. Een aanzienlijk hoge isolatiewaarde dat op die manier ook nog eens een besparing op jouw energierekening tot gevolg heeft.

 

Hoe zit het met het onderhoud?

Wanneer je een kunststof dakkapel laat plaatsen dan hoef je hier nauwelijks onderhoud aan te doen. Jaarlijks even schoonmaken is voldoende om er jarenlang plezier van te hebben. Dit scheelt je dus ook enorm in de onderhoudskosten en geniet je van een maximale levensduur van je dakkapel. Alleen maar voordelen dus en eigenlijk geen nadelen. En is de aanschaf van een kunststof dakkapel een van de betere investeringen die je kunt maken op meerdere fronten.

 

Wat kost een dakkapel?

Ben je benieuwd naar de prijzen van een dakkapel? En wil je in contact komen met leveranciers in jouw regio? Dan helpen wij je graag op weg en kun je met onze offerte service in contact komen met lokale leveranciers. Door het aanbod naast elkaar te leggen is het mogelijk om te besparen op de kosten. Vraag daarom vandaag nog meerdere dakkapel offertes aan.

 

Offertes voor een dakkapel ontvangen?

Kies voor een erkende plaatser en verzeker jezelf van een kwalitatief eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende plaatsers