Vergunning

Veel mensen vragen zich af of ze een bouwvergunning nodig hebben voor een dakkapel. En dat is natuurlijk een goede vraag. Je wilt natuurlijk niet een dakkapel gaan plaatsen om later te ontdekken dat je deze weer moet verwijderen omdat je geen vergunning had. Soms moet je een vergunning hebben en soms ook niet. En dat is natuurlijk verwarrend.

Wanneer is er geen vergunning nodig?

In sommige gevallen is er geen vergunning nodig. Je kunt dan namelijk met alleen het melden van de dakkapel voldoen. Er is namelijk wel een meldingsplicht. Kijk daarom naar de regels bij jouw gemeente. Het beste kun je naar de afdeling Bouwzaken van jouw gemeente gaan om daar te ontdekken wat de regels zijn. In de volgende gevallen is er vaak geen vergunning nodig:

  • De dakkapel komt aan de achterkant van de woning
  • De dakkapel is vanaf de straat niet te zien
  • De dakkapel is niet te groot

Informeer bij jouw gemeente wat er wel en niet kan om een dakkapel zonder bouwvergunning te plaatsen.

Wat kost een vergunning?

Als je een vergunning nodig hebt dan moet je rekenen op een prijs van €200 euro tot €600 euro. Per gemeente worden er verschillende prijzen gehanteerd. Hierdoor kunnen we geen exact bedrag noemen voor jouw bouwvergunning voor een dakkapel.

Schakel een goed bedrijf in!

Je kunt ook bij meerdere bouwbedrijven een offerte aanvragen voor het laten plaatsen van een dakkapel. Zo is het mogelijk om hun ook de aanvraag voor de vergunning te laten doen.

Ben je benieuwd naar de exacte prijzen van een dakkapel? En wil je in contact komen met dakkapel leveranciers? Dan helpen wij je graag op weg en kun je met onze offerte service in contact komen met aanbieders uit je regio. Door het aanbod naast elkaar te leggen is het mogelijk om te besparen op een dakkapel. Vraag dakkapel offertes op.

Zie ook:

Dakkapel
Dakkapel bouwen
Hout
Kunststof
Velux dakkapel
Offertes