Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Dakkapel-info.nl

Zelf maken dakkapel

Als je een beetje handig bent en doe-het-zelf ervaring hebt, kun je overwegen zelf een dakkapel te ontwerpen en plaatsen. Er zijn ook mooie bouwpakketten aanwezig voor dakkapellen die je dan vervolgens zelf neer kan zetten. Hier vind je enkele aandachtspunten die je in acht kunt nemen voordat je een beslissing maakt.

 

Financieel

Natuurlijk zijn er financiële voordelen verbonden aan het zelf plaatsen van een dakkapel. Je bespaart op de arbeidskosten en dit kan verschil maken. Er zijn wel kostenposten die je naast de materialen ook zal moeten meerekenen, zoals eventueel gereedschap dat je nog niet hebt, het huren van een steiger of zelfs het huren van een kraan. Deze zitten vaak bij de prijs van de leverancier al inbegrepen. Het prijsvoordeel vergeleken met het laten plaatsen van een dakkapel die op maat gemaakt is, ligt tussen de €500 en €1000.

 

Prefab of zelf doen?

De kosten die je bespaart op het zelf plaatsen van een dakkapel zijn vooral verbonden met het arbeidsloon van de arbeiders. Kies je echter voor een prefab dakkapel, dan zijn deze aanzienlijk lager. De kapel wordt namelijk in de fabriek samengesteld en op locatie geplaatst. Hierdoor staat deze vaak al binnen een dag. Het zelf plaatsen van een dakkapel, inclusief de extra uitgaven, kan dan soms duurder uitpakken dan het laten plaatsen van een prefab model. Een groot nadeel van prefab is dat je afhankelijk bent van bepaalde ontwerpen die van tevoren zijn vastgesteld. Als je zelf je dakkapel bouwt heb je aanzienlijk meer vrijheid wat betreft het ontwerp.

 

Zelf bouwen of laten doen?

Als je om financiële redenen overweegt je dakkapel zelf te plaatsen, kun je beter eerst de kosten afwegen tegen een prefab model. Zijn je redenen echter anders, bijvoorbeeld omdat klussen je hobby is, of omdat je een speciaal ontwerp in gedachten hebt, kan het bouwen van een dakkapel niet alleen voldoening geven, maar je woning ook uniek maken.

 

Offertes voor een dakkapel ontvangen?

Kies voor een erkende plaatser en verzeker jezelf van een kwalitatief eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende plaatsers