Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Dakkapel-info.nl

Zolder isoleren

De warme lucht in huis stijgt op en verlaat je woning veelal via de zolder. Als je wilt gaan besparen op het verbruik van energie en je denkt erover na om te gaan isoleren dan is de zolder daarbij het meest voor de hand liggende uitgangspunt. De zolder isoleren zorgt ervoor dat warmte beter in huis blijft waardoor je in de winter moet bijverwarmen terwijl je woning in de zomer een stuk minder snel opwarmt.

 

Zolder isoleren, begin met de vloer of het dak

Het isoleren van de zolder kan op verschillende manieren. Je kunt het dak of de zoldervloer isoleren maar ook een combinatie is mogelijk. Wordt de zolder hoofdzakelijk als ‘pakhuis’ gebruikt dan volstaat het isoleren van de zoldervloer. Gebruik je de zolder echter als slaap- of werkkamer dan is het interessant om het dak van isolatiemateriaal te voorzien of om een combinatie van vloer en dak isolatie toe te passen.

• Isolatie van de zoldervloer.
Het isoleren van de zoldervloer levert op snelle wijze een besparing op van de stookkosten. De warmte stijgt niet meer verder de zolder op en je hoeft minder te verwarmen. Het isoleren van alleen de zoldervloer is bovendien een relatief voordelige manier van werken.

• Dakisolatie via de binnenzijde van het dak.
Op het moment dat je beslist om de zolder via het dak te isoleren krijg in de ruimte een beter leefklimaat die bovendien minder aan temperatuursschommelingen onderhavig is. Snel en eenvoudig isoleren kan door gebruik te maken van onder meer glas- of steenwol. Belangrijk is dat je het isolatiemateriaal voldoende dik aanbrengt, anders heb je alsnog veel onnodig verlies van warmte.

 

zolder isoleren

 

Tegemoetkoming in de kosten

Regelmatig kun je als woningeigenaar aanspraak maken op een tegemoetkoming in de kosten als je duurzame verbeteringen aan je woning aanbrengt. Isolatiewerkzaamheden vallen hier doorgaans onder. Het is altijd interessant om bij je woongemeente na te vragen of er subsidiemogelijkheden beschikbaar zijn. Hierdoor heb je je investering vaak een stuk sneller terugverdiend en zit je er bovendien aangenaam warm bij.

 

Offertes voor een dakkapel ontvangen?

Kies voor een erkende plaatser en verzeker jezelf van een kwalitatief eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende plaatsers