Subsidie dakkapel

Als je een dakkapel gaat plaatsen is het soms mogelijk om in aanmerking te komen voor subsidie dakkapel. De subsidie mogelijkheden zijn er voornamelijk opgericht om huiseigenaren die hun huis energiezuiniger te willen maken te stimuleren. Bij het plaatsen van een dakkapel kun je tegelijkertijd nadenken over mogelijk te nemen energiemaatregelen. Warmte stijgt immers op en verlaat via de bovenste verdieping en het dak je woning. Door hiertegen maatregelen te nemen kun je gebruik maken van beschikbare subsidies die je een behoorlijk stuk in de investeringskosten tegemoet komen.

Hoe kun je aanspraak maken op subsidie dakkapel?

Je kunt mogelijk aanspraak maken op een zogenaamde bouwsubsidie bij het plaatsen van een dakkapel als deze werkzaamheden je woning meer energiezuinig maken. Kies daarom voor een hoge mate van isolatie bij je nieuwe dakkapel. De subsidieregelingen kunnen per gemeente verschillen en zijn jaarlijks aan veranderingen onderhavig. Het is verstandig om vooraf online te kijken welke subsidieregelingen er van kracht zijn en waar je binnen je woongemeente aanspraak op kunt maken. Naast subsidie op een dakkapel kan het soms ook interessant zijn om te kiezen voor een goedkope lening waarmee je de (ver)bouwkosten deels financiert. Deze leningen worden verstrekt door het Nationaal Energiebesparingsfonds.

Bespaar op energiekosten

Door je dakkapel zo energiezuinig te maken en voor een ruime mate van isolatie te kiezen kun je jaarlijks op je energieverbruik besparen. Het spreekt voor zich dat een goed geïsoleerd dak langer en beter warmte vasthoudt dan een dak dat niet of nauwelijks geïsoleerd is. Als je wilt weten of je geplande dakkapel in aanmerking komt voor een bouwsubsidie kun je dat ook bij de dakspecialist voorleggen. Ervaren specialisten werken dagelijks met de wet- en regelgeving en kunnen je precies vertellen wat al dan niet mogelijk is op het gebied van subsidies.