Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Dakkapel-info.nl

Aandachtspunten

Het laten plaatsen van een dakkapel op je woning betekent dat je een flinke verbouwing tegemoet gaat. Er moet een gat gemaakt worden in je dakconstructie en je krijg te maken met veel overlast. Het resultaat mag er echter wezen en je kunt een zolderkamer in gebruik nemen of een bestaande kamer meer ruimte en lucht brengen. Het aanschaffen van een dakkapel doe je niet zomaar en het is belangrijk de volgende aandachtspunten goed in overweging te nemen.

 

1. Vergunning nodig?

Wat misschien niet algemeen bekend is, is dat je voor een dakkapel vaak een vergunning nodig hebt. Dit heeft dan vooral te maken met het ontwerp, de afmetingen en de plaatsing van de dakkapel. Dakkapellen met een schuin dak of met open zijkanten hebben bijvoorbeeld altijd een vergunning nodig. Ook als je je dakkapel plaatst aan een kant van je woning die grenst met een openbaar gebied is er een grote kans dat je niet zonder vergunning aan de slag kan. De plaatsing op het dak is ook cruciaal. Het is zeker mogelijk een dakkapel vergunningsvrij te plaatsen en hier kan je leverancier of ondernemer je ongetwijfeld uitgebreid over inlichten.

 

2. Zelf installeren?

Je hebt de optie om je dakkapel zelf te installeren. Dit doe je echter niet zomaar. Er zijn kant en klare bouwpakketten beschikbaar of je kunt je dakkapel zelf ontwerpen, maar dit is een klus voor specialisten. Je moet een gat gaan maken in een belangrijke constructie van je woning en ervoor zorgen dat deze geen kracht verliest. Daarnaast moet de dakkapel natuurlijk sterk en waterdicht zijn. Er zijn een groot aantal mogelijke problemen die ontstaan als je zelf de dakkapel plaatst. En aangezien je hier geen garantie over ontvangt moet je de financiële gevolgen hiervan zelf dragen.

 

3. De garantie

Zoek altijd naar de garantieregeling voor dat je met een bepaalde leverancier in zee gaat. Als een bedrijf overtuigd is van de kwaliteit van haar eigen producten, dan hebben ze er ook geen problemen mee om jou een mooie regeling aan te bieden. Op de materialen, de kozijnen, de constructie en de dakbedekking is 10 tot 15 jaar garantie standaard. Daarnaast zijn er nog andere onderdelen, zoals de beglazing, het hang- en sluitwerk en de accessoires waarover je aparte garantie ontvangt. Mocht er iets misgaan met je dakkapel, dan kan dit prijzig zijn om te repareren en dan kan een goede garantieregeling een groot verschil maken.

 

4. De kwaliteit

Als laatste is het een van belang dat je een dakkapel aanschaft die kwalitatief goed is. Zoals altijd moet je uitkijken voor bedrijven die je een product aanbieden dat niet aan de wettelijke en bouwkundige eisen voldoet. Je kunt dit gemakkelijk controleren door te kijken naar de keurmerken van de dakkapel zelf en de certificeringen van de leverancier. In dit geval is het KOMO-keurmerk van belang waarmee je zeker weet dat de dakkapel voldoet aan de eisen die zijn vastgelegd in het Bouwbesluit. Het BouwGarant-keurmerk vertelt je dat het montagebedrijf voldoet aan belangrijke kwaliteitseisen. HET VKG-keurmerk is van belang als je voor kunststof kiest. En neem je een houten dakkapel, dan weet je dat het hout duurzaam is geproduceerd als je het FSC-keurmerk of het Keurhout-keurmerk tegenkomt.

 

Offertes voor een dakkapel ontvangen?

Kies voor een erkende plaatser en verzeker jezelf van een kwalitatief eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende plaatsers