Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Dakkapel-info.nl

Dakkapel onderhoud

Dakkapellen kan je vinden in verschillende materialen en uitvoeringen. Houten dakkapellen zijn vaak erg passend op oudere woningen met een rustieke uitstraling. Daarnaast zijn ze goedkoper in de aanschaf. Mensen met een nieuwbouwwoning kiezen toch vaak voor kunststof, omdat dit praktischer is. Kunststof heeft namelijk nauwelijks onderhoud nodig, terwijl hout veel minder tegen de invloeden kan van buitenaf. Hierdoor gaan houten dakkapellen ook minder lang mee en dit kan wel 25 jaar schelen. Door hout goed te onderhouden kan je de levensduur echter met vele jaren rekken.

 

Jaarlijkse werkzaamheden

Er zijn onderhoudswerkzaamheden die je zelf jaarlijks kan doen om je houten dakkapel goed te houden. Neem het hout af met lauw water, zodat vuil, mos en andere begroeiing worden verwijderd. Smeer het hang en sluitwerk en stel deze indien nodig af. Maak ook de ventilatieroosters schoon, controleer de dakbedekking en vet de raamrubbers in.

 

Een 5-jaarlijkse schilderbeurt

Het materiaal van een houten dakkapel wordt beschermd door een laag verf. Deze verf zorgt ervoor dat water niet in het hout kan dringen waardoor er rot kan ontstaan. Houd je dit niet bij, dan kan deze rot ernstige schade veroorzaken aan je houten kozijnen waardoor het kan zijn dat deze volledig moeten worden vervangen. Hiervoor ben je aanzienlijk meer geld kwijt dan wanneer je de verf controleert op blaasjes en scheurtjes en deze tijdig laat overschilderen.

 

Een onderhoudscontract

Dakkapellen worden vaak geleverd met garantie, mits je de dakkapel goed onderhoud. Daarom is het mogelijk een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier. Deze zullen jaarlijks langskomen om de dakkapel te reinigen, controleren en indien nodig te schilderen. Hierdoor kan een houten dakkapel meer dan 25 jaar meegaan en kun je een beroep doen op je garantie als er defecten ontstaan. Vergeleken met kunststof, moet hout aanzienlijk meer worden onderhouden. Doe je dit echter goed, dan kan je nog lang van je houten dakkapel genieten.

 

Offertes voor een dakkapel ontvangen?

Kies voor een erkende plaatser en verzeker jezelf van een kwalitatief eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende plaatsers