Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Dakkapel-info.nl

Nadelen kunststof dakkapel

De aankoop van een dakkapel is niet iets waar je dagelijks mee bezig bent. Het vergt tijd om een juiste beslissing te nemen en het is bovendien een behoorlijke investering die je doet. Een dakkapel die gemaakt is van kunststof is in aanschaf duurder dan dakkapellen die gemaakt zijn van andere materialen. Dit prijsverschil verdien je terug door een betere isolatie van je woning en een lager energieverbruik. Naast een aantal bijzondere voordelen hebben kunststof dakkapellen ook nadelen.

 

Nadelen kunststof dakkapel

Kunststof dakkapellen zijn duurzaam, gaan lang mee en zijn weersbestendig. Toch kun je ook nadelen ervaren aan het materiaal die van belang kunnen zijn in je uiteindelijke keuze.

• Kunststof verander je niet eenvoudig van kleur. Het is belangrijk om vooraf een kleur te bepalen waarin je de dakkapel geleverd wilt hebben. Waar je een houten dakkapel jaarlijks een ander kleurtje kunt geven, is dat met kunststof niet zo vanzelfsprekend. De techniek is echter aan constante innovaties onderhavig en steeds vaker is het mogelijk om ook kunststof te schilderen.

• Je bent misschien niet direct ‘fan’ van kunststof. Sommige mensen vinden dat kunststof weinig tot geen eigen uitstraling heeft. Dit in tegenstelling tot hout dat een natuurlijke sfeer heeft. Kunststof kan kil aandoen. Uiteraard heeft iedereen een eigen smaak en eigen ideeën over de verscheidenheid aan materialen. Het is overigens prima mogelijk om je kunststof dakkapel een houtmotief te geven. Hierdoor heb je een natuurlijke uitstraling én een hogere isolatiewaarde.

• Het is niet aan te raden om gaatjes te boren of spijkers te slaan in een kunststof dakkapel en/of kozijnen. Het materiaal kan hierdoor mogelijk aan sterkte inleveren. Het is overigens later mogelijk om eventuele boorschade aan kunststof door gespecialiseerde bedrijven te laten herstellen. Gordijnen, foto’s en schilderijtjes kun je dan ook beter ophangen met daarvoor bedoelde ophangsystemen die de functie van schroeven en spijkers overnemen.

• Schade aan een kunststof dakkapel is moeilijk te herstellen. Heeft je dakkapel te lijden onder bijvoorbeeld stormschade dan word je mogelijk geconfronteerd met een behoorlijk kostenplaatje. Let daarom altijd op het bij het afsluiten van een verzekering hoe een en ander is geregeld met betrekking tot ontstane schade door de natuur.

 

Offertes voor een dakkapel ontvangen?

Kies voor een erkende plaatser en verzeker jezelf van een kwalitatief eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende plaatsers