Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Dakkapel-info.nl

Kosten dakraam

Een dakraam is een relatief goedkoop alternatief voor een dakkapel. Dakramen laten 50 procent meer licht naar binnen dan recht staande ramen en kunnen daardoor je zolderkamer leefbaar maken. Of je deze nu wilt gaan gebruiken als opbergruimte of als woonruimte, met een dakraam zal je licht en lucht naar binnen brengen. Er zijn verschillende soorten dakramen en een groot aantal kwalitatieve producenten. Hier vind je alle financiële informatie die je nodig hebt omtrent dakramen.

 

De kosten

De uiteindelijke prijs die jij zal betalen voor je nieuwe dakraam wordt voornamelijk bepaald door het soort dakraam dat je kiest. Hiermee wordt bedoeld de afmetingen, het materiaal, het glassoort, de uitvoering en het mechanisme. Ook zal je moeten beslissen of je het dakraam zelf wilt plaatsen of dat je hier een specialist voor gebruikt. Met het onderstaande overzicht kun je voor jezelf een idee vormen hoeveel jij zou moeten betalen voor een nieuw dakraam. De bedragen zijn allen inclusief btw.

Soort dakraam Prijs raam Prijs montage Totaal
Standaard tuimelraam 114 x 118 cm Vanaf €100 €250 Vanaf €350
Uitzet tuimelraam, 78 x 140 cm Vanaf €600 €500 Vanaf €1100
Uitzet tuimelraam, 114 x 118 cm Vanaf €800 €600 Vanaf €1400
Elektrisch tuimelraam, veiligheidsglas 134 x 140 cm Vanaf €1200 €750 Vanaf €1950
Standaard balkonvenster, HR++ glas, 95 x 250 cm Vanaf €2750 €1.000 Vanaf €3750

Prijsbepalende factoren

Zoals boven al aangegeven zal de prijs worden bepaald door de wensen die jij hebt wat betreft je nieuwe balkonraam en de ruimte eronder. Ook zal je budget een rol spelen. De grootste prijsbepalende factoren zijn het raamsoort, de montage en het merk van het raam.

  • Het soort raam: een klein dakraam dat je open kunt zetten voor ventilatie is voldoende als je je zolder gebruikt voor opslag. Wil je deze leefbaar maken, dan zal je minstens een tuimelraam willen aanschaffen. Met een balkonvenster kun je min of meer uit het dak stappen waardoor je een schitterend uitzicht krijgt en de ramen volledig open kunt zetten.
  • De montage: de prijs die je betaalt voor de montage van het raam is afhankelijk van de afmetingen van het dakraam, de bediening en de bereikbaarheid van het dak. Hoe arbeidsintensiever de klus, hoe meer je betaalt. De leverancier van je dakraam kan je vaak een volledig pakket aanbieden waarin je het dakraam, de installatie van het dakraam en de garantieregeling/nazorg terugvindt. Je zou kunnen overwegen de montage zelf te doen, maar omdat je daarvoor een gat in je dakconstructie moet maken laten veel mensen dit liever over aan de professionals.
  • Het merk: zoals bij de meeste producten het geval is zijn er dakramen van budgetmerken beschikbaar, maar kun je ook kiezen voor een bekend kwalitatief merk. Voor deze laatste optie betaal je meer, maar hier krijg je ook een raam terug die lang meegaat, die schitterend is vormgegeven en die van alle gemakken is voorzien. Over het algemeen reflecteert de prijs aardig de kwaliteit, maar wil je zeker zijn dan sla je er de keurmerken en certificeringen van de fabrikant en de materialen op na.

 

dakraam kosten

 

De prijsopbouw

De eindprijs voor een gemiddeld dakraam bestaat uit drie componenten, namelijk de arbeidskosten, de materialen en de voorrijkosten. De materialen nemen de grootste plaats in, namelijk 55 procent. De kosten voor de montage en de voorrijkosten nemen samen zo’n 45 procent in van de totaalprijs. Door de klus zelf te doen kun je dus 45 procent van de totaalprijs besparen, wat geen klein bedrag is. Kies je een lokaal bedrijf waardoor je dus niet te maken krijgt met voorrijkosten, dan kun je 5 procent van de prijs afhalen. Waar je wel rekening mee moet houden als je de montage zelf doet, is dat je dan je garantieregeling dan grotendeels kwijt bent. Mochten er na de installatie problemen ontstaan zoals lekkage, condensatie of beschadigingen aan je dakconstructie, dan zal je de kosten om deze te repareren dus zelf moeten dekken. Daarnaast is het niet gemakkelijk om een dakraam te installeren en heb je hier voldoende kluservaring voor nodig plus bouwtechnische kennis.

 

Enkele voorbeelden

Om je een beter idee te geven van de prijzen waarmee je te maken zal krijgen hebben we beneden drie gangbare situaties geschetst en daar de eindprijs voor uitgerekend. Wil je voor jouw situatie exact weten wat je zal moeten betalen voor je nieuwe dakraam, dan kun je beter beginnen met het opvragen van offertes bij verschillende leveranciers.

De goedkoopste optie Gemiddelde prijzen De duurste optie
Uitzetraam 45 x 55 cm: €75 Uitzet tuimelvenster 114 x 118cm, HR++ veiligheidsglas: €775 Dubbel balkondakraam met buitenzonwering: €7000
Montage: €100 Montage: €550 Montage: €1500
Totaalprijs: €175 Totaalprijs: €1325 Totaalprijs: €8500

 

Offertes voor een dakkapel ontvangen?

Kies voor een erkende plaatser en verzeker jezelf van een kwalitatief eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende plaatsers