Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Dakkapel-info.nl

7 meter dakkapel

Woon je in een vrijstaande woning of een twee-onder-een-kap dan kun je besluiten om een brede 7 meter dakkapel te laten plaatsen. Je donkere zolderruimte wordt hierdoor op snelle wijze veranderd in een grote lichte ruimte waar je zelfs twee aparte kamers van kunt maken. Een 7 meter dakkapel kun je ook samen met de buren aanschaffen. Hierdoor krijgen twee woningen een unieke uitstraling en kunnen de investeringskosten gedeeld worden.

 

De kosten van een 7 meter dakkapel

Een gemiddelde dakkapel van 7 meter is verkrijgbaar vanaf een goeie € 6.000. Door samen met de buren te investeren worden de kosten gedrukt. Wil je zelf investeren dan is het misschien mogelijk om een bouwsubsidie aan te vragen. Zeker als je de dakkapel in combinatie met isolatiewerkzaamheden laat uitvoeren is het mogelijk om door minder van subsidies te investeringskosten sneller terug te verdienen.

 

Voordelen 7 meter dakkapel

Het laten plaatsen van een 7 meter dakkapel brengt meer licht en ruimte in huis. De zolderverdieping wordt een stuk groter en je huis wordt meer waard. Daarnaast krijgt de zolder gelijk een betere ventilatie wat de leefomstandigheden verbeterd.

 

Vergunningsvrij of toch niet?

Een omgevingsvergunning is voor het plaatsen van een dakkapel niet altijd nodig. Hiervoor zijn een aantal voorwaarden en richtlijnen van toepassing die onder meer betrekking hebben op de afmetingen. Zorg ervoor dat je altijd op de hoogte bent van hetgeen mogelijk is zonder vergunning en wanneer je toch over een vergunning moet beschikken. De regels en kosten voor een vergunning verschillen per woongemeente.

 

Offertes voor een dakkapel ontvangen?

Kies voor een erkende plaatser en verzeker jezelf van een kwalitatief eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende plaatsers