Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Dakkapel-info.nl

Kosten

Een dakkapel voegt verlichting en verluchting toe aan een anders vaak muffe en donkere zolderkamer. Je brengt er een ruimte mee tot leven en creëert een sfeervolle ruimte met extra kubieke meters. Door een dakkapel te plaatsen verhoog je de waarde van je woning. Maar hoeveel kost dit eigenlijk?

 

De kosten

De prijs die jij zal moeten betalen voor jouw nieuwe dakkapel is voornamelijk afhankelijk van de afmetingen, het materiaal en het ontwerp. Om die reden is iedere situatie anders en kan het zijn dat de kosten voor jouw dakkapel af zullen wijken. De onderstaande tabel geeft je een indicatie van de prijzen, inclusief btw, montage en materialen.

Soort dakkapel
b x h
Prijs prefab constructiemethode Prijs maatwerk constructiemethode
Hout 2,5 x 1,5 €3000 – €3500 €4000 – €4500
Hout 5 x 1,5 €5000 – €6000 €6000 – €7000
Kunststof 2,5 x 1,5 €3750 – €4250 €4750 – €5250
Kunststof 5 x 1,5 €5500 – €6500 €6500 – €7500

 

kosten dakkapel

 

Prijsbepalende factoren

De prijzen die je in de tabel vindt zijn gemiddeld en kunnen anders uitpakken voor jou. Dat komt doordat je tijdens het planproces een aantal keuzes moet maken die de prijs kunnen veranderen. De belangrijkste bijdrage vind je hier op een rijtje.

  • Het materiaal: naast hout of kunststof kun je ook kiezen voor andere materialen, zoals aluminium of polyester. Hout en kunststof zijn echter de meest gangbare en ook de goedkopere materialen. Hout is warm en sfeervol maar heeft veel onderhoud nodig. Kunststof is iets duurder maar daar heb je later geen omkijken meer naar. Aluminium is de duurste optie, maar dat is een metaal en dus sterk. Het kan grotere glaspartijen dragen waardoor je maximale lichtinval kunt realiseren en meerdere ontwerpmogelijkheden hebt.
  • De afmetingen: voor een grotere dakkapel betaal je uiteraard meer dan voor een kleinere. Over het algemeen kun je rekenen op zo’n €750 – €800 per vierkante meter extra die je toevoegt. Daarnaast zal je in grotere dakkapellen ook meerdere ramen plaatsen, wat de prijs ook doet stijgen.
  • Het ontwerp: als laatste kies je natuurlijk het ontwerp. Deze moet goed aansluiten bij jouw woning en smaak. Je hebt de keuze uit prefab dakkapellen waarbij je erg weinig inspraak hebt over het uiterlijk en je kunt opteren voor maatwerk, waarbij je al je wensen, indien realistisch, kunt verwezenlijken. Naast de constructiemethode moet je kiezen voor een type dak. De meeste dakkapellen hebben een plat dak omdat dit goedkoper is, maar een schuin dak is gemakkelijker te onderhouden en gaat langer mee. Wat betreft het ontwerp heb je vele keuzes die allen het uiterlijk maar ook de prijs direct beïnvloeden.

 

De prijsopbouw

De manier waarop de prijs voor jouw nieuwe dakkapel wordt opgebouwd kan je vertellen hoe je het beste geld kunt besparen. Deze verschilt natuurlijk per dakkapel. Kies je voor een prefab exemplaar dan zal je minder besteden aan arbeidskosten dan wanneer je voor een op maat gemaakte dakkapel kiest. De eindprijs die je betaalt bestaat uit een aantal onderdelen, namelijk de materialen, de arbeidskosten, de kozijnen, de afvoerkosten en de huur van een container en de voorrijkosten die de meeste bedrijven in rekening brengen. In een gemiddelde situatie wordt de prijs als volgt opgebouwd: materialen 40 procent, arbeidskosten 25 procent, kozijnen 20 procent, containerhuur en afvoerkosten 10 procent en de voorrijkosten 5 procent. Daaruit kun je aflezen dat je 30 procent van de totaalkosten kunt besparen als je de dakkapel zelf installeert. De overige 70 procent zijn voornamelijk voor de materialen wat betekent dat je door goed marktonderzoek te doen en de beste deal te vinden ook aardig wat geld van de prijs af kunt halen.

 

Enkele voorbeelden

Het is misschien handig om je enkele voorbeelden te geven van dakkapellen met verschillende afmetingen, kenmerken en de bijbehorende prijzen. Uit de onderstaande tabel kun je flink wat informatie halen over de kosten van deze dakkapellen, maar wil je exact weten hoeveel jij zou moeten betalen dan kun je het beste offertes opvragen bij verschillende leveranciers. Goed marktonderzoek is bij een grote klus als deze erg belangrijk en kan je helpen bij het kiezen van de juiste leverancier en de beste prijs.

De goedkoopste optie per materiaalsoort h x b Gemiddelde prijzen per materiaalsoort De duurste optie per materiaalsoort
Houten dakkapel 1,5 m x 1,5 m: €2250 Houten dakkapel 3 m x 1,5 m: €3500 Houten dakkapel 7 m x 1,5 m: €6500
Kunststof dakkapel 1,5 m x 1,5 m: €3000 Kunststof dakkapel 3 m x 1,5 m: €4250 Kunststof dakkapel 7 m x 1,5 m: €7250
Aluminium dakkapel 1,5 m x 1,5 m: €3750 Aluminium dakkapel 3 m x 1,5 m: €5000 Aluminium dakkapel 7 m x 1,5 m: €8000

 

Ga ook naar:

Dakkapel
Dakkapel bouwen
Garantieregeling
Dakkapel kopen
Velux
Vergunning
Offertes

 

Offertes voor een dakkapel ontvangen?

Kies voor een erkende plaatser en verzeker jezelf van een kwalitatief eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende plaatsers