Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Dakkapel-info.nl

Dakkapel kopen

Dat een dakkapel je huis meer licht en ruimte geeft is een bekend staand feit. Dat wil echter niet zeggen dat je zomaar een dakkapel koopt en plaatst. Je hebt te maken met een waaier aan keuze mogelijkheden waardoor je soms niet weet welke keuze nu de beste is. Een dakkapel kopen en plaatsen verdient de nodige aandacht en daarbij kunnen onderstaande tips best handig zijn.

 

Welke dakkapel past het beste bij je woonomstandigheden en wensen?

Een dakkapel kopen vergt een goede voorbereiding. Als je gaat zoeken dan kom je al snel tot de conclusie dat dakkapellen in verschillende maten en soorten geproduceerd en geplaatst worden. Van diverse materialen en afmetingen tot de afwerking van het dak, het zijn allemaal vragen die beantwoord moeten worden voordat je een beslissing kunt nemen. Zo is een dakkapel die een plat dak heeft voordeliger in aanschaf en vaak ook niet aan een bouwvergunning onderhavig terwijl een op maat gemaakte dakkapel dat wel is. De hoogte van een dakkapel die zonder vergunning gebouwd mag worden ligt tussen de 1,50 meter en 1,75 meter. Het verdient wel altijd de aanbeveling om zelf of de dakspecialist navraag te laten doen bij je woongemeente, zodat je zeker weet hoe een en ander is geregeld in verband met bouwvergunningen. Daarnaast zijn de standaard dakkapellen met een plat dak vaak sneller leverbaar dan de op maat gemaakte varianten.

 

Dakkapel kopen, modellen en opties

Iedereen heeft eigen wensen als het op een ontwerp van een dakkapel aankomt. Een plat dak is echter bij de meeste woningen een prima optie. Deze dakkapellen zijn leverbaar in duurzame materialen als kunststof of hardhout. Vaak hebben producenten standaard dakkapellen op voorraad beschikbaar en kan er snel een plaatsings afspraak gemaakt worden. De platte dak dakkapel is in aanschaf goedkoper dan andere modellen en uitvoeringen. Wil je echter een dakkapel die net een beetje meer uitstraling heeft dan is het mogelijk om voor een schuin dak te kiezen. In moeilijke gevallen waarbij je niet genoeg ruimte hebt is een nokverhoging een aantrekkelijk alternatief.

 

dakkapel kopen

 

Zorg voor de nodige informatie op vergunningen gebied

De meeste, kleine, dakkapellen met een plat dak vallen onder een vergunningsvrije verbouwing van je woning. Om achteraf moeilijkheden en extra kosten te voorkomen verdient het de aanbeveling om altijd eerst even bij het gemeenteloket navraag te doen naar de van toepassing zijnde regels en wetten binnen de gemeente. Je kunt hiervoor terecht bij de afdeling bouw- en woningtoezicht. Voor alle gemeenten geldt dat een gepland bouwwerk, en dus ook een dakkapel, moet passen in de bestaande omgeving. Als je je dakkapel aanschaft bij een dakspecialist dan kan deze je wat werkzaamheden uit handen nemen en de benodigde vergunningen en papierwerk regelen.

 

Dakkapel kopen, prijzen en opties

De prijzen van een gemiddelde dakkapel variëren per dakspecialist en producent. Je dient rekening te houden met een prijs die ligt tussen € 2000 en € 4500. Uiteraard hangt een en ander ook af en staat samen met de soort dakkapel die je voorkeur heeft, de breedte en de eventuele gewenste opties. Als je prijzen gaat vergelijken is het belangrijk om te weten wat er doorgaans in genoemde prijzen voor een kunststof dakkapel zijn inbegrepen:

 • HR++ dubbel glas.
 • Kunststof kozijn(en).
 • Kunststof dakrand.
 • Verborgen goten die netjes zijn weggewerkt.
 • Kunststof wangen.
 • Dakbedekking.
 • Loodslabbe.
 • Opruimen en afvoeren van bouwafval.
 • Reis- en voorrijkosten.
 • Garantie op de dakkapel, werkzaamheden en glas.
 • Eventueel hang- en sluitwerk.
 • Een gedegen afwerking en opties die je vooraf met de specialist bent overeengekomen.

Daarnaast zijn er ook zaken die niet als vanzelfsprekend bij een offerte prijs zijn inbegrepen en die je misschien wel als mogelijke optie toegevoegd wilt zien:

 • Eventuele vergunningsaanvraag bij de afdeling bouw- en woningtoezicht bij de betreffende gemeente.
 • Een schuin dak. De meeste specialisten geven offertes af waarbij de prijs voor een plat dak is inbegrepen.
 • Meerprijs voor een vensterbank.
 • Eventuele opties waaronder horren, rolluiken en zonneschermen.
 • Verlichtingsarmaturen.
 • Afwerkingswerkzaamheden zoals het schilderen van de binnenkant van je nieuwe dakkapel.

 

Wat is er nog meer van invloed op de prijs van een dakkapel?

Je weet inmiddels dat de kosten van een dakkapel deels bepaald worden door het type en het materiaal. Zo kost een houten dakkapel in de meeste gevallen minder dan een kunststof versie. Hierbij kun je ook rekening houden met het feit dat een kunststof dakkapel als bijkomend voordeel heeft dat het onderhoud een stuk lager ligt dan bij hout. Hout heeft jaarlijks onderhoud nodig en moet altijd goed in de verf zitten om verval tegen te gaan. Kunststof daarentegen is veel minder aan weersinvloeden onderhavig en kent een langere levensduur. Daarnaast heeft kunststof een hogere isolatiewaarde dan hout en dit is dan weer belangrijk voor de taxatiewaarde van je woning. Je bespaart met een goed geïsoleerde dakkapel ook op je stookkosten. Dit verschil kun je in ongeveer een periode van 5 jaar weer terugverdienen.

 

Prefab of maatwerk?

Net zoals bij andere prefab producten worden prefab dakkapellen vooraf geproduceerd en hebben ze een ruime productienummers. De kosten van kant-en-klare dakkapellen liggen meestal lager dan de op maat gemaakte tegenhangers die volledig naar je eigen wensen worden geproduceerd. Prefab dakkapellen kunnen bij de meeste woningen in een dag geplaatst worden en dat is een groot voordeel ten opzichte van maatwerk.

 

Let goed op bij het vergelijken van offertes als je een dakkapel wilt kopen

Bij het opvragen en lezen van offertes valt het vaak op dat een offerte uit twee delen bestaat. Het gedeelte waarin de dakkapel zelf, inclusief opties, wordt omschreven en een gedeelte dat de werkzaamheden behandelt. Let daarbij goed op welke werkzaamheden inbegrepen zijn en wat tot de bijkomende posten behoren. Door hierbij nauwkeurig te werk te gaan kun je een aardig bedrag besparen als je een dakkapel wilt kopen. Interessant is ook om op te letten hoe de verschillende specialisten de nazorg en garantie geregeld hebben. Goedkoop hoeft niet per definitie te zijn, maar daar tegenover staat dat de duurste offerte je ook geen garantie geeft op een fout- en of klachtvrije plaatsing.

 

Wat kost een dakkapel op jouw dak?

Ben je benieuwd naar de prijzen van een dakkapel? En wil je in contact komen met leveranciers in je regio? Dan helpen wij je graag op weg en kun je met onze offerte service in contact komen met lokale bedrijven. Door het aanbod naast elkaar te leggen is het mogelijk om te besparen op een dakkapel. Lees verder op pagina offerte.

Ga naar de volgende pagina’s:

Dakkapel
Dakkapel bouwen
Kosten
Dakkapel prijzen
Goedkope dakkapel
Vergunning
Offertes

 

Offertes voor een dakkapel ontvangen?

Kies voor een erkende plaatser en verzeker jezelf van een kwalitatief eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende plaatsers