Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Dakkapel-info.nl

5 meter dakkapel

Een grote 5 meter dakkapel is zeker voor een rijtjeswoning een behoorlijk brede opbouw. Met een 5 meter dakkapel creëer je op de zolderverdieping veel ruimte en even zo veel lichtinval. Een dakkapel van 5 meter breed valt nog altijd onder de standaard maten, maar is door de afmeting verbonden aan een behoorlijk prijskaartje.

 

Hoe wordt de prijs van een 5 meter dakkapel bepaald?

De aankoopprijs van een 5 meter dakkapel wordt medebepaald door het soort dak. Een plat dak is goedkoper en bovendien makkelijker te plaatsen dan een schuin dak. Daarnaast hangt de prijs ook af van het gewenste materiaal en het soort afwerking dat je voor je nieuwe dakkapel wilt hebben. Als richtlijn kun je uitgaan van een startprijs die ligt rond € 4.500. Uiteraard hanteren de meeste dakspecialisten eigen tarieven en is onderhandelen mogelijk.

 

Waarom kies je voor een 5 meter dakkapel?

Een dakkapel van 5 meter vergroot het beloopbare woonoppervlak van je woning aanmerkelijk en dit soort dan weer voor een waardevermeerdering. Laat je het dak en de zoldervloer gelijk van een betere isolatiewaarde voorzien dan is dat niet alleen goed als je je woning in de toekomst wilt verkopen, je bespaart dan bovendien behoorlijk op het energieverbruik en de stookkosten.

 

Informeer de buren

Soms kun je een 5 meter dakkapel in samenspraak met de buren plaatsen. Zo breng je ze gelijk op de hoogte van je bouwplannen en heb je de kans dat jullie samen voor zogenaamde kwantum korting in aanmerking komen. Overwegen de buren ook een dakkapel? Vermeld dit dan bij de dakspecialist. Korting is altijd meegenomen.

 

Offertes voor een dakkapel ontvangen?

Kies voor een erkende plaatser en verzeker jezelf van een kwalitatief eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende plaatsers