Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Dakkapel-info.nl

Houten dakkapel

Een houten dakkapel wordt veel gekozen bij oudere woningen. Ook bij de restauratie van monumentale panden wordt vaak gekozen voor een houten dakkapel. Hout heeft een warme uitstraling en het is een uitstekend materiaal. Ook is een houten dakkapel een uitstekende manier om de afmetingen te krijgen welke exact aansluiten bij jouw dak. Tevens zijn er extra sierlijke delen mogelijk.

 

Wat kost een houten dakkapel?

Een houten dakkapel heeft veel te bieden. Een mooie uitstraling en ook nog een betaalbare prijs. Het is ook mogelijk om voor prefab te kiezen om de kosten te drukken. Een prefab dakkapel is een dakkapel welke in de werkplaats gemaakt wordt. De kosten van zo een dakkapel ligt rond de €3.000 euro. Het is natuurlijk beter om een exacte offerte op te vragen voor de houten dakkapel. Je kunt bijvoorbeeld met 1 formulier meerdere offertes opvragen.

 

houten dakkapel

 

De voordelen van hout

De grootste voordelen van een houten dakkapel zijn toch wel dat je iedere afmeting en vorm kunt krijgen. Het is mooi om te zien welke van de verschillende vormen er zijn. Ook is het goed om te weten dat je zelf de kleur kunt kiezen. En als je de kleur niet meer mooi vindt dan kun je de houten dakkapel gewoon opnieuw schilderen.

 

Een romantische houten dakkapel

Hout is een veelzijdig materiaal en zo heeft een houten dakkapel ook meerdere voordelen. Hout heeft als vanzelfsprekend een natuurlijke uitstraling die altijd aan te passen is. Hout kan in vrijwel iedere vorm weergegeven en aangepast worden. Een houten dakkapel past bij zowel oudere als nieuwbouw woningen.

 

Waarom kiezen voor een houten dakkapel?

Een houten dakkapel wordt gemaakt uit balken, beplating en een kozijn. Afhankelijk van het besteedbare budget kun je onder meer kiezen uit vuren- en hardhout. Het spreekt voor zich dat hardhout meer duurzaam is en minder onderhoud vergt dan goedkoper vurenhout. Hout heeft als bijkomende voordelen:

• Prima geschikt voor maatwerk
Naast prefab modellen worden houten dakkapellen als traditioneel maatwerk geleverd. Hout is als materiaal prima te bewerken en dat is ideaal als je bijzondere wensen en/of eisen hebt. Zo kan de afmeting eenvoudig worden aangepast en kun je voor een versiering met sierlijsten kiezen. Maatwerk wordt ter plaatse gebouwd en gemonteerd.

• Het heeft een unieke en toch eigentijdse uitstraling
Hout heeft overal een geheel eigen uitstraling. Dit komt wellicht door de nerfstructuur die authenticiteit en een natuurlijk uiterlijk prima weergeeft. Daarom kun je ook op een wat oudere woning prima een houten dakkapel laten plaatsen. Het versterkt de uitstraling wat de woningwaarde gunstig beïnvloedt.

• Eventuele beschadigingen kunnen goed gerepareerd worden
Beschadigingen aan hout kunnen vrij eenvoudig gerepareerd worden. De meeste houten dakkapellen worden gemaakt van hardhout dat een lange levensduur kent. Beschadigingen kunnen bij hout veel makkelijker gemaakt worden dan bijvoorbeeld bij kunststof.

 

Houten dakkapel in combinatie met kunststof

Wil je toch zo min mogelijk onderhoud hebben aan de dakkapel dan kun je tegenwoordig ook gebruik maken van houten constructies die worden afgewerkt met een zogenaamde Trespa of andere kunststof beplating. Hierdoor is de uitstraling misschien iets minder natuurlijk maar je hebt te maken met een materiaalsoort die ook een stuk minder onderhoud vraagt.

 

Wat kost een dakkapel?

Ben je benieuwd naar de prijzen van een dakkapel? En wil je in contact komen met lokale leveranciers? Dan helpen wij je graag op weg en kun je met onze offerte service in contact komen met bedrijven uit jouw regio. Lees verder op pagina dakkapel offertes.

Ga naar:

Dakkapel
Bouwen
Garantie
Dakkapel kopen
Offertes

 

Offertes voor een dakkapel ontvangen?

Kies voor een erkende plaatser en verzeker jezelf van een kwalitatief eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende plaatsers