Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Dakkapel-info.nl

Dakkapel vervangen

Een dakkapel vervangen kan meerdere redenen hebben. Zo kun je voor vervangen kiezen omdat de huidige dakkapel onder meer door weersinvloeden verouderd is of omdat de onderliggende constructie aangetast is. Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor het vervangen van een dakkapel om de isolatiewaarde van een woning te verhogen.

 

Dakkapel vervangen kosten

Voordat je de dakkapel laat vervangen wil je graag weten wat de kosten zijn voor de werkzaamheden en de aankoop van een nieuw model. Je kunt hierbij uiteraard de isolatiewaarde van de verschillende materialen in meenemen. Zo heeft een kunststof dakkapel een hogere isolatiewaarde dan een dakkapel gemaakt van hout. De kosten voor het vervangen van de dakkapel omvat ook de kosten die je maakt voor het verwijderen van de bestaande dakkapel, het al dan niet aanpassen van de constructie of heb je alleen maar te maken met kosten voor de afwerking? Hoe minder werkzaamheden je uit moet besteden hoe voordeliger het vervangen van de dakkapel is. Hoeveel de kosten precies zijn voor het vervangen van de bestaande dakkapel is daarnaast ook afhankelijk van de nieuwe dakkapel die je wilt laten plaatsen. Hierbij is het belangrijk om te weten dat de kosten voor een zogenaamd prefab model lager liggen dan een dakkapel die op maat gemaakt wordt.

 

Dakkapel vervangen of renoveren?

Het laten vervangen van je dakkapel kan een behoorlijk kostenplaatje met zich meebrengen. Vallen de kosten niet binnen het begrote budget maar wil je toch je dakkapel van een betere isolatiewaarde voorzien dan kun je ook de mogelijkheid overwegen om de dakkapel te laten renoveren. Renovatie werkzaamheden is financieel gezien wellicht meer interessant en kan op meerdere vlakken uitgevoerd worden:

• Laat het kozijn of de kozijnen vervangen door kunststof of hardhout.
• Het is mogelijk om enkel glas te vervangen door hoogrendementsglas.
• Laat de dakbedekking vervangen.
• Vervangen van de zijwangen en eventuele boeiborden.
• Kies voor het laten plaatsen van isolatiemateriaal in zowel het dak als de zijwangen.

Renovatiewerkzaamheden zijn minder kosten dan een dakkapel vervangen en hebben anderzijds een positieve invloed op zowel de kwaliteit en duurzaamheid van je woning.

 

Offertes voor een dakkapel ontvangen?

Kies voor een erkende plaatser en verzeker jezelf van een kwalitatief eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende plaatsers