Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Dakkapel-info.nl

Dakkapel schilderen

Houten dakkapellen zijn erg passend op oudere woningen. Je kan hiermee de rustieke uitstraling voortzetten en maakt gebruik van een natuurlijk materiaal. Houten dakkapellen hebben als voordeel dat ze goedkoper zijn in de aanschaf dan kunststof, maar hier staat tegenover dat ze minder lang meegaan. Ook is hout minder goed bestand tegen de weersinvloeden en heeft het daarom meer onderhoud nodig. Door het hout goed te onderhouden kun je echter wel een langere levensduur realiseren.

 

Schilderwerken

De houten constructie van je dakkapel wordt beschermd door verf. Deze verf vormt een waterdichte laag om het hout heen waardoor er geen vocht in kan trekken dat schimmel en rot kan veroorzaken. Ook beschermt het het materiaal tegen mos- en algengroei. Het is voor de levensduur van de dakkapel dus erg belangrijk dat deze verf een waterdichte laag blijft vormen om de constructie heen. Komen er scheurtjes of barstjes in de verf, dan is het tijd om de dakkapel te laten schilderen. Aangeraden wordt om dit minstens elke 5 jaar te doen.

 

Zelf schilderen of schilder inhuren?

Als je dakkapel makkelijk te bereiken is, kan je overwegen hem zelf te schilderen. Hierbij moet je wel rekening houden met je eigen veiligheid en ook zorgen dat dit goed gebeurd. Wil je dit echter liever zelf niet ondernemen, dan kan je een schilder inhuren om dit te doen. De kosten hiervoor liggen tussen de €500 en €1000 per dakkapel, afhankelijk van de omvang van de klus.

 

Jaarlijks onderhoud

Wat je wel zelf kunt doen is de dakkapel jaarlijks reinigen met lauw water. Ook kun je de scharnieren smeren en afstellen. Het is vaak mogelijk een jaarlijks onderhoudscontract af te sluiten met de leverancier. Hiervoor betaal je een vast bedrag, maar je dakkapel zal grondig worden gereinigd en indien nodig worden geschilderd. Een groot voordeel hiervan is dat je zo altijd een beroep kunt doen op je garantie. Welke optie je ook kiest, door je houten dakkapel goed te (laten) onderhouden kan deze meer dan 25 jaar dienstdoen.

 

Offertes voor een dakkapel ontvangen?

Kies voor een erkende plaatser en verzeker jezelf van een kwalitatief eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende plaatsers