Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Dakkapel-info.nl

Soorten dakkapellen

Dakkapellen zijn leverbaar in diverse soorten en maten. Als je begint met jezelf te oriënteren dan krijg je te maken met soorten dakkapellen waarvan je de verschillende voor- en nadelen tegen elkaar af kunt wegen. De prijs is vaak van doorslaggevend belang bij de aanschaf van een nieuwe dakkapel. Weet je (nog) niet welke soorten dakkapellen voor jou interessant kunnen zijn, begin dan met het vergelijken van diverse modellen en prijzen.

 

Soorten dakkapellen nader bekeken

Bij het kiezen van de juiste dakkapel kun je onder meer letten op verschillende criteria. Zo verschillen de soorten dakkapellen van elkaar in:

• Materiaal.
Dakkapellen worden gemaakt van verschillende materialen waaronder kunststof, hout en een combinatie van beide. Afhankelijk van de materiaalsoort verschillen de dakkapellen onderling in zowel prijs als uiterlijk. Gaat je voorkeur uit naar een dakkapel met een hoge isolatiewaarde dan is kunststof verreweg de koploper. Maar je kunt ook kiezen voor een dakkapel die uit een stuk wordt gegoten en die naadloos wordt geleverd. Oudere woningen krijgen vaak houten dakkapellen omdat dit beter bij de constructie en uitstraling past.

• Model dakkapel.
Dakkapellen worden in verschillende uitvoeringen en modellen geproduceerd. Hierbij kun je denken aan modellen met een plat dak of een schuin dak. Een model met een plat dak is doorgaans goedkoper in aanschaf dan een dakkapel die een schuin dak heeft.

• Bouwwijze.
Dakkapellen kunnen op meerdere manieren gebouwd en geleverd worden. De meeste varianten zijn zogenaamd prefab en deze worden in een dag geplaatst. Prefab heeft als voordeel dat de productiekosten laag zijn omdat er grote hoeveelheden gemaakt worden en bovendien is de levertijd kort. Daarnaast heb je de mogelijkheid om voor een traditionele bouwwijze te kiezen. Hierbij wordt de dakkapel op maat gemaakt en ter plekke op het dak gemaakt. De kosten hiervan ligger hoger, je hebt echter wel een dakkapel die op wens en maat is.

 

Offertes voor een dakkapel ontvangen?

Kies voor een erkende plaatser en verzeker jezelf van een kwalitatief eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende plaatsers