Kozijnen voor dakkapel

Een dakkapel geeft je zolderkamer meer ruimte en licht. Door gebruik te maken van goede kozijnen geef je niet alleen je zolder de mogelijkheid om beter geventileerd te worden. Je kiest indirect ook voor een nog hogere isolatiewaarde van je woning.

Prijzen van kozijnen dakkapel

Prijzen van kozijnen en ramen voor een dakkapel verschillen per type, afmeting en materiaal soort. Als je een nieuwe dakkapel laat plaatsen dan zit hier doorgaans een raam bij in. Wil je een bestaande dakkapel van nieuwe kozijnen laten voorzien dan hebben de prijzen een starttarief van zo’n € 225. Dit betreft puur de kosten voor het raam en niet het plaatsen.

Mogelijkheden kozijnen dakkapel

Wil je de dakkapel van een nieuw kozijn laten voorzien dan heb je de keuze uit diverse mogelijkheden. Elk model en ieder materiaal heeft eigen voor- en nadelen.

• Aluminium kozijnen
Dit soort kozijnen is onderhoudsvriendelijk, sterk en beschadigd niet snel. De nieuwste generatie aluminium kozijnen beschikt bovendien ook over een goede isolatiewaarde.
• Houten kozijnen
Als je op zoek bent naar een warme uitstraling dan hebben houten kozijnen nog altijd de eerste keuze. Het materiaal is goed te bewerken, handig te repareren en je kunt hout in elke gewenste kleur schilderen. Het grootste nadeel van hout is dat het gedegen onderhoud vergt om van een optimale levensduur te genieten.
• Kunststof kozijnen
Kunststof kozijnen winnen nog steeds aan populariteit. Het is niet altijd de goedkoopste oplossing maar doorgaans wel de meest duurzame. Kunststof kozijnen hebben ene hoge isolatiewaarde waardoor je kunt besparen op het energieverbruik van je woning. Ze zijn bovendien onderhoudsvrij en vergen jaarlijks slechts een schoonmaakbeurt.

Kozijnen en ramen geven meer licht

Bij het plaatsen van ramen en kozijnen creëer je meer licht. Het is daarnaast slim om ook aan de ventilatiemogelijkheden te denken. Zo kun je kiezen voor een ventilatierooster dat 24 uur per dag zorgt voor ventilatie waardoor je mogelijke vochtproblemen voorkomt. Ventilatie en isolatie aanbrengen in de kozijnen vraagt slechts een geringe meerprijs maar verhoogt de waarde van je woning aanzienlijk.