Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Dakkapel-info.nl

Schuin dak dakkapel

Dakkapellen zijn er in allerlei soorten en maten. Je hebt de keuze uit verschillende materialen (hout en kunststof zijn het meest gangbare), uit een prefab dakkapel of een die op maat voor jou wordt gemaakt en je kan kiezen voor een schuin dak en een plat dak. Voor dakkapellen met een schuin dak betaal je vaak meer, omdat hier meer arbeidsuren en materialen voor nodig zijn. Platte daken zitten vaak bij de prijs inbegrepen.

 

Het voordeel van een schuin dak

Een dakkapel met een schuin dak zorgt ervoor dat de uitbouw beter bij het uiterlijk van je huidige dak aansluit. Als je deze laat bedekken met hetzelfde materiaal als je dak, dan zal deze minder opvallend zijn en dus meer een geheel vormen. Dakkapellen met een schuin dak hebben ook minder onderhoud nodig, omdat het water er makkelijk afloopt en takken en bladeren niet blijven liggen. Daardoor gaan dakkapellen met een schuin dak vaak ook langer mee. Je kan wel rekenen op 10 procent tot 15 procent extra kosten.

 

Vergunning nodig?

Voor een dakkapel heb je niet altijd een vergunning nodig. Als je binnen bepaalde regels blijft is het mogelijk om deze vergunningsvrij te laten plaatsen. Eén van deze richtlijnen is dat de kapel een plat dak heeft. Kies je voor een dakkapel met een schuin dak, dan heb je dus vaak wel een vergunning nodig. Deze kan je indienen bij je gemeente, kost tussen de €200 en €600 en het duurt ongeveer 6 weken voordat je hier antwoord op krijgt. Een goede leverancier kan je hier ook advies over geven en helpen bij de aanvraag.

 

schuin dak dakkapel

 

Wel of geen schuin dak?

Of een dakkapel met een schuin dak de beste optie is voor jou, hangt af van je budget en je persoonlijke smaak. Kies je voor een dakkapel met een schuin dak, dan zijn er esthetische maar ook praktische voordelen aan verbonden, maar ben je dus wel meer geld kwijt. Zowel voor de dakkapel zelf als voor de vergunning.

 

Offertes voor een dakkapel ontvangen?

Kies voor een erkende plaatser en verzeker jezelf van een kwalitatief eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende plaatsers