Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Dakkapel-info.nl

Nokverhoging

Wil je meer woonruimte creëren, maar is het plaatsen van een dakkapel niet mogelijk? Dan kun je een nokverhoging overwegen. De prijzen van een nokverhoging liggen iets hoger dan een dakkapel, maar je hebt wel de mogelijkheid om je zolderruimte in een lichte kamer te veranderen.

 

Soorten en prijzen nokverhoging

De gemiddelde prijs voor een nokverhoging ligt tussen de € 7.500 en € 17.500. Je kunt daarbij kiezen voor een één- of tweezijdige nokverhoging. Anders dan bij een dakkapel moet de bestaande dakconstructie aangepast worden. Hierdoor liggen zowel de arbeidskosten en materiaalkosten hoger. Omdat de punt van het dak als het ware wordt opgehoogd krijgt de zolderverdieping extra ruimte.

Eenzijdige nokverhoging
Het dakvlak wordt aan een kant van de woning verlengd. Hierdoor wordt ruimte gecreëerd aan de andere kant van het dak. Het spreekt voor zich dat hoe meer de nok wordt verlegd hoe meer ruimte er ontstaat.

Tweezijdige nokverhoging
De gehele dakconstructie wordt omhoog gebracht. Hierdoor krijg je over de volledige oppervlakte van de zolder meer woonoppervlakte.

 

Creëer ruimte en laat de woningwaarde stijgen

Het verhogen van de nok kan een goede oplossing zijn als je een woning hebt met een laag dak. Door de nok te verhogen wordt de zolder beloopbaar en schep je als het ware een soort van extra woonlaag. Dit is een interessant gegeven ook als je kijkt naar de taxatiewaarde van je woning. Kies bij het verhogen van de nok, gelijk voor het laten isoleren van het dak en de zoldervloer. Vaak zijn er subsidiemogelijkheden beschikbaar waardoor je het bedrag van je investering sneller terugverdiend. Een goed geïsoleerde woning verbruikt minder energie zodat je op de stookkosten kunt besparen.

 

Hou de verbouwing betaalbaar

Een nokverhoging vergt een behoorlijke investering. Je kunt de verbouwing betaalbaar houden door bijvoorbeeld zelf de afwerking voor je rekening te nemen. Laat de dakspecialist de constructie en het volledige buitenwerk doen, met een paar handige handen en een beetje inzicht kun je de binnenkant prima zelf afwerken. De kosten die je hiermee uitspaart kun je onder meer gebruiken voor verlichting, verf, behang en tapijt.

 

Offertes voor een dakkapel ontvangen?

Kies voor een erkende plaatser en verzeker jezelf van een kwalitatief eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende plaatsers