Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Dakkapel-info.nl

Polyester dakkapel

Ben je van plan een dakkapel te plaatsen op je woning, dan kan je hiermee extra ruimte creëren, waarde toevoegen aan je huis of een anders donkere zolder weer tot leven wekken. Je hebt een groot aantal keuzes wanneer je je hierin gaat verdiepen. De afmetingen, het ontwerp, maar ook het materiaal spelen hier een rol. Polyester is één van de meest gangbare materialen voor dakkapellen, en hier zijn goede redenen voor.

 

Het materiaal

Dakkapellen worden vaak van hout aangeboden, van kunststof of van polyester. Hout is het goedkoopst, maar heeft meer onderhoud nodig en gaat minder lang mee. Kunststof moet niet met polyester worden verward. Kunststof dakkapellen worden rondom een houten constructie aangebracht, terwijl polyester exemplaren van binnen leeg zijn. Daardoor is een polyester dakkapel volledig naadloos, waardoor de kans op lekkages erg klein wordt en het onderhoud minimaal is.

 

Isolatie

Een woning verliest veel warmte bij de ramen. Dit is het geval bij het glas, maar ook bij de kozijnen. Polyester dakkapellen bestaan uit een aantal lege kamers waardoor de isolatiewaarde uitstekend is. Ook worden deze standaard geleverd met hoogrendementsglas. De isolatiewaarde wordt uitgedrukt in de R-waarde en hoe hoger deze is hoe beter de isolatie. Bij polyester kozijnen ligt deze vaak boven de 3, terwijl dit bij houten kozijnen rond de 2,5 ligt. Wil je de warmte in je huis optimaal behouden, dan is polyester dus een prima keuze.

 

De kosten

Polyester dakkapellen zijn duurder dan dakkapellen van een ander materiaal. De prijs voor een exemplaar van 2,5 meter breed beginnen rond de €4000. Hier staat tegenover dat polyester aanzienlijk langer meegaat en je dus minder snel aan vervanging hoeft te denken. Ook is het een duurzaam materiaal, bespaar je energie door de goede isolatiewaarde en is het volledig recyclebaar. Op de lange termijn is polyester dus een goedkopere, praktischere en duurzamere optie.

 

Offertes voor een dakkapel ontvangen?

Kies voor een erkende plaatser en verzeker jezelf van een kwalitatief eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende plaatsers