Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Dakkapel-info.nl

Voordelen kunststof dakkapel

Wanneer je een kunststof dakkapel gaat kopen dan hangen daar een aantal voordelen aan. We vertellen je daar meer over.

 

Goede isolerende werking

Door de hoge isolatiewaarde van kunststof wordt de warmte goed binnen gehouden en komt er weinig kou binnen via de dakkapel. Deze hoge isolatiewaarde wordt gemeten in een zogeheten Rc-waarde. Deze dient minimaal 2,5 te zijn, maar een goede dakkapel kan een Rc-waarde halen van wel 4,0. Des te hoger de isolatiewaarde, des te beter de warmte in huis blijft. Hierdoor betaal je minder voor je energierekening, je hebt immers minder energie nodig om het huis op temperatuur te houden.

 

Zo goed als onderhoudsvrij

Als je voor een kunststof dakkapel gaat dan is een van de voordelen dat het weinig onderhoud vereist. Los van een jaarlijkse wasbeurt hoef je verder geen aandacht te besteden aan het onderhoud van de dakkapel. Dit scheelt natuurlijk aanzienlijk op de jaarlijkse onderhoudskosten van je woning. Kunststof gaat lang mee zodat je lang kunt genieten van je dakkapel.

 

Warme uitstraling van hout

Wil je graag dat je dakkapel een houten uitstraling heeft en twijfel je daarom aan een kunststof dakkapel? Twijfel niet langer! Ook een kunststof dakkapel kan de uitstraling van hout nabootsen en dat klassieke uiterlijk aan je woning toevoegen. Zo heb je de voordelen van kunststof met het warme uiterlijk van hout. Heb je toch liever een houten dakkapel? Dan zul je ook rekening moeten houden met een extra stukje onderhoud dat je met een kunststof model niet hebt.

Wat zijn de voordelen kunststof dakkapel?
Op het moment dat je de keuze voor een nieuwe dakkapel aan het bepalen bent dan wil je graag weten welke voordelen de diverse materialen hebben. De voordelen van een kunststof dakkapel zijn divers en vind je op meerdere gebieden terug.

Kunststof heeft een uitstekende isolerende werking
De kosten voor een kunststof dakkapel zijn in aanschafwaarde veelal hoger dan de dakkapellen die uit hout geleverd worden. Daar staat echter tegenover dat kunststof een hogere isolatiewaarde heeft. Dit zie je terug in de taxatiewaarde van je woning, ook deze neemt toe. Hoe hoger de isolatiewaarde van dakkapel hoe beter de warmte in je woning blijft. Dit zorgt niet alleen voor een waardestijging van de woning, maar ook een lager energieverbruik. Hierdoor kun je op jaarbasis een aardig bedrag aan stookkosten besparen.

Kunststof is onderhoudsvriendelijk
Een van de grote voordelen die kunststof kenmerkt is het minimale onderhoud dat het materiaal vereist. Jaarlijks reinigen volstaat waarbij je kunt uitrekenen dat je hierdoor bespaart ten opzichte van een hout dat regelmatig geschilder dient te worden. Naast dat het onderhoudsvrij is is kunststof bijzonder duurzaam en gaat lang mee zonder dat het zichtbaar aan weersinvloeden onderhavig is. Kunststof dakkapellen hebben een extra lange levensduur waarbij je de eventuele hogere aanschafkosten terug verdiend doordat je bespaart op onderhoud en renovatie.

Diverse kleurstellingen mogelijk
Ben je wel gecharmeerd van het onderhoudsvrije kunststof dat bovendien een hoge isolatiewaarde heeft, maar ben je niet overtuigd van de uitstraling na plaatsing? Kunststof is in een brede kleurstelling leverbaar waarbij het tegenwoordig ook prima mogelijk is om je kunststof dakkapel een houten uitstraling te geven. Hierdoor combineer je de voordelen van kunststof met het meer romantische aspect van hout. Naderhand is het altijd mogelijk om de kleur aan te passen.

 

Benieuwd naar de prijzen?

Ben je benieuwd naar de prijzen van een dakkapel? En wil je in contact komen met leveranciers in jouw regio? Dan helpen wij je graag op weg en kun je met onze offerte service in contact komen met lokale leveranciers. Door het aanbod naast elkaar te leggen is het mogelijk om te besparen op de kosten. Vraag daarom vandaag nog meerdere dakkapel offertes aan.

 

Offertes voor een dakkapel ontvangen?

Kies voor een erkende plaatser en verzeker jezelf van een kwalitatief eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende plaatsers