Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Dakkapel-info.nl

Dakkapel reparatie

Dakkapellen kunnen om verschillende redenen schade oplopen. Dit kan zijn door weersomstandigheden, doordat er een raam is gebroken, doordat het hout moet worden onderhouden of simpelweg omdat de dakkapel oud is. Je hebt dan de keuze om de defecte onderdelen van de dakkapel te laten repareren. Is de dakkapel aan vervanging toe, dan kan het soms goedkoper zijn een nieuwe dakkapel te laten plaatsen dan je oude te laten renoveren.

 

Garantie of niet?

Het eerste dat je je kunt afvragen is of je nog garantie hebt. Heb je goed voor de dakkapel gezorgd en deze netjes hebt onderhouden, kan je hier vaak tot 15 jaar na plaatsing nog gebruik van maken. Of je in aanmerking komt voor de garantie wordt bepaald door het soort probleem. Het is belangrijk dat je je garantieregeling erop nakijkt om te zien wat wel en niet gedekt is door de leverancier.

 

Reparatie of renovatie?

De meest voorkomende vormen van reparatie aan de dakkapel zijn het schilderen van het hout, het herstellen van de dakbedekking of het vervangen van de ramen. Deze werkzaamheden zijn niet al te duur en kunnen de levensduur van je dakkapel verlengen. Aangeraden wordt om houten dakkapellen minstens elke 5 jaar te schilderen om het hout te beschermen. Een volledige renovatie van een dakkapel is aanzienlijk duurder en kan oplopen tot zeker €3000.

 

Renoveren of vervangen?

Tijdens de renovatie van je dakkapel wordt de dakbedekking vervangen en worden de boeiboorden en loodslabben gecontroleerd en vervangen. Ook het verfwerk wordt opnieuw gedaan, het hout hersteld waar nodig en de kozijnen gesmeerd en afgesteld. Een volledige renovatie kan je dakkapel weer nieuw leven inblazen, maar soms is een nieuwe dakkapel goedkoper. Kijk dus goed naar alle opties en maak een financieel overzicht. Alleen zo kan je de beste beslissing maken over het repareren van de schade aan je dakkapel.

 

Offertes voor een dakkapel ontvangen?

Kies voor een erkende plaatser en verzeker jezelf van een kwalitatief eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende plaatsers